Spodeli

един форум ... за приятелството


You are not connected. Please login or register

Двигатели с вътрешно горене

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Двигатели с вътрешно горене on Пон Яну 12, 2009 5:26 pm

style2move

avatar
Administrator
Administrator
Двигател с вътрешно горене (ДВГ) е този двигател, при който горивото се възпламенява и изгаря вътре в самия двигател. Получената от разширяването на горещите газове енергия се преобразува в механична, и използва за задвижване. Най-често обаче в практиката под „двигател с вътрешно горене“ се разбира „бутален двигател с вътрешно горене“.При двигателите с външно горене, като парната машина и двигателя на Стърлинг, горивният процес става извън двигателя.
Видове
· Бутален двигател с вътрешно горене - той работи, като изгаря въглеводороди или водородно гориво, които ускоряват бутало. Работят по 2 основни цикъла:
· Цикъл на Ото - горивото се запалва от искра;
· Цикъл на Дизел - горивото се самозапалва вследствие от висока температура и налягане;
· Реактивен двигател - той работи, като горещите газове от изгарянето се ускоряват вътре в горивната камера и дюзата, и изтичат във вид на струя, пряко ускорявайки двигателя напред.
· Газотурбинен двигател или газова турбина - като предния, но струята завърта валове с лопатки, подобни на тези при парната турбина, които отдават мощност.
· Роторен / Ванкелов двигател с вътрешно горене - той работи, като изгаря въглеводороди или водородно гориво, които ускоряват ротор с триъгълна форма и планетарна предавка;

Реактивните двигатели, ракетите и газовите турбини са класифицирани като двигатели с вътрешно горене, но терминът "двигател с вътрешно горене" често е използван специфично за бутален двигател с вътрешно горене, при който работата е разделена на няколко цикъла, наречени 'тактове'.

Вижте профила на потребителя http://style2move.bulboard.com

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите