Spodeli

един форум ... за приятелството


You are not connected. Please login or register

Да обогатим сексуалната си култура

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

style2move

avatar
Administrator
Administrator
Прави ми впечатление,че все по-голяма част от тийнейджърите,започват да водят полов живот,без дори да имат,елементарна сексуална култура.Един от най-често задаваните въпроси напоследък е-има ли опастност да забременея при орален секс-отговорът е твърдо НЕ.Няма как яйцеклетката да бъде оплодена,това може да се случи единствено при вагиниален секс,когато партньорът не свърши извън влагалището на момичето.Френската любов е единствения вид секс,при който може да се избегнат рисковете от нежелано зачеване.За сметка на това,ако един от двамата партньори има някакво заболяване може да го прехвърли на другия.При подобна ситуация,се налага да протече лечение и за двамата сексуални партньори.
Много млади двойки решават да разнообразят сексуалния си живот,като изпробват различнни техники и места за извършванена половия акт.През лятото,когато времето е топло,сексът във вода,се превръща в голямо предизвикателство.Идеята е безспорно примамлива,но и тя крие своите отрицателни страни,като тази да причини различни влагалищни възпаления,инфекции,гъбички и т.н.Бактрерии и микробите са изключително устойчиви във влажна среда.Ето,защо големите плувни басейни биват хлорирани и периодично почиствани с цел да се предотврати пренасянето на различни болести.

Друг,често дискутиран въпрос е,коя е най-подходящата възраст,за започването на сексуален живот.Реално погледнато,не може да се даде точен отговор,защото всеки вижда обстоятелствата по различен начин.Най-важното е ти самия да се чувстваш готов не само физически,но и да имаш психическата нагласа да направиш тази важна стъпка в своя житейски път.

В повечето случаи тийнейджърите,съзнателно избягват разговори с родителите си на тема секс.Те пък от своя страна,дори не правят опити да създадат в децата си сексуална куртура.Дори и порастнали,много хора не съзнават това,че сексът е нещо напълно нормално,а не срамно.Трябва да се говори напълно спокойно за него,а не все едно е грях,престъплени и т.н.Колкото и консервативни да са принципите на дадено семейство,то трябва да може да говори с децата си за всичко,а не темите като полов живот,предпазване от полово-предавани болести и нежелана бременост да остават в сянка.
На вниманието Ви,представям няколко линка в който са засегнати част,от най-често срещаните проблеми в сексуален аспект сред младото поколение.
ttp://bgtext.hit.bg/drugo/byrzaeqk.htm Arrow бърза еякулация

http://bgtext.hit.bg/drugo/nachalobr.htm Arrow признаци на бременост

http://bgtext.hit.bg/drugo/jenskiorgazmpr.htm Arrow трудно достигане до оргазъм

http://www.riokoz-bs.com/PPI.html Arrow болести предавани по полов път Arrow http://www.hpvgard.org/?page=8 тук има и картинки

http://www.hpvgard.org/?page=15 Arrow генекологични прегледи

С тази тема,едва ли ще мога да изчерпя напълно проблемите и въпросите,на тийновете,но поне се постарах да събера на едно място доста полезна информация.Успех на всички и се пазете здравето,защото от него по-ценно нещо няма.

Важна!
.: machoka :.
_________________
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone

Вижте профила на потребителя http://style2move.bulboard.com

style2move

avatar
Administrator
Administrator
Arrow В следващите редове ви поствам,малко полезно инфо за това,как можете да се предпазите от нежелана бременост. Wink


Противозачатъчните таблетки въздействат върху менструалния цикъл и предотвратяват нежелано зачеване. Те са едни от най-надеждните контрацептиви, намаляващи риска от инфекция на тръбите и лигавицата на матката и възпрепятстват образуването на кисти на яйчниците. Лесни са за употреба и повечето се ползват и по време на кърмене.

Приема започва в началото на цикъла – взима се първата по ред таблетка в първия ден на мензиса и се пият последователно според дните от седмицата. Дори да пропуснете един ден и да имате полови контакти, няма опасност от забременяване. Таблетките не предизвикват безплодие, но могат да забавят забременяването, за което е необходимо да изчакате възобновяване на циклите на овулация. Този вид противозачатъчни не се препоръчват на жени, които имат високо кръвно налягане или тежки съдови проблеми, диабет, бъбречна недостатъчност и др. При взимане на други лекарства трябва да се консултирате с вашия гинеколог, защото съществува опасност от несъвместимост. Може да намалее ефекта на противозачатъчните или да се увеличи токсичното влияние върху черния дроб. Ако сте пушач и на ден пушите повече от 20 цигари, трябва да знаете, че комбинацията им със противозачатъчни таблетки увеличава опасността от сърдечно-съдови заболявания. От друга страна някои видове таблетки могат да повлияят на теглото на жени предразположени към напълняване. Производните на прогестерона стимулират апетита, а естрогените способстват за задържане на течностите.

Спиралата за разлика от противозачатъчните таблетки не влияе върху овулацията и обмяната на веществата. Поставя се само от гинеколог, между третия и десетия ден от мензиса. Спиралата представлява приспособление, което се прекарва през шийката на матката и се закрепя за влагалището. Това става напълно безболезнено и може да е придружено с леко кървене. Необходимо е да ходите на преглед на всеки шест месеца. Според вида й се носи от 2 до 4 години. Спиралата не се препоръчва на жени, които не са раждали или такива, които са прекарали извънматочна бременност. Не е подходяща и за жени, които имат полипи, миоми, на които е направена операция или имат обилен мензис. Спирала на родилки се поставя след три месеца, когато матката е възвърнала своите размери. Може да се сложи и на тези, които са раждали с цезарово сечение. Недостатъците са – обилен мензис и опасност от инфекция. За да не се допусне възпаляване на тръбите е необходимо поддържане на хигиена и да се избягва честата смяна на партньора. Доказано е, че спиралата може да е причина за някои алергии, кожни смущения и очни болести. Ако е сложена правилно, тя не се чувства по време на полов акт.

Презервативът е мъжки контрацептив, който предпазва от полови болести, в това число и СПИН. Той е най-стария контрацептив, възникнал преди хиляди години. Съвременните презервативи се изработват от латекс и имат различни форми, дебелини, цветове, мириси и вкусове. В резултат на неправилна употреба може да се скъса по време на сношението или да остане във влагалището.

Спермицидите са химически средства предпазващи евентуално зачеване, произвеждани под формата на глобули, тампони, кремове или желета, които се поставят във влагалището непосредствено преди половия акт. Те са подходящи най-вече за жени, които имат нередовен полов контакт и за тези, които ползват методи на предпазване следвайки естествените процеси. Обикновено спермицидите действат между 8 и 10 часа. Предпазват от заразни полови болести, без сифилис, херпес и СПИН. Много често поради неправилната употреба се стига до нежелана бременност. За много двойки е неприятно усещането на крема или желето. 8 часа след употреба препаратът не може да бъде измит. Може да се наблюдава леко дразнене и парене във влагалището.


_________________
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone

Вижте профила на потребителя http://style2move.bulboard.com

style2move

avatar
Administrator
Administrator
Менструален цикъл

Лигавицата на матката реагира в определена последователност на промяната на концентрацията на половите хормони в женския организъм. Тези промени са в определена цикличност, като всеки цикъл е със средна продължителност 28 дни и се нарича менструален цикъл. Под въздействието на нервно-хормонални фактори при полово-зрялата жена в яйчниците също така периодично настъпват структурни и функционални промени - т.н. яйчников цикъл. Под влияние на фоликуло-стимулиращия хормон, отделящ се от хипофизната жлеза, в яйчника започват едновременно да узряват няколко яйцеклетки, които се обграждат от слой мехурчести клетки. По такъв начин се образуват няколко яйчникови фоликули. От тях само един достиги до повърхността на яйчника, разпуква се и отделя зрялата яйцеклетка, която попада в маточната тръба /този процес се нарича овулация/. След разпукването на фоликула в него под влияние на лутеинизиращ хормон /отделян от хипофизата/ се образува т.н. жълто тяло. То от своя страна продуцира хормони /естрогени и прогестерон/, които подготвят маточната лигавица за приемане на оплодената яйцеклетка. Лигавицата на матката се разраства, подобрява се кръвоснабдяването й. В преобладаващата част от случаите зрялата яйцеклетка остава неоплодена, жълтото тяло регресира, а маточната лигавица поради рязкото спадане на продукцията на есрогени и прогестерон остава с намалено кръвоснабдяване. Това води до деструкция на повърхностния слой на маточната лигавица и кръвотечение - т.е. менструално кръвотечение /менструация, мензис/. Нормалната менструация е естествен завършек на нервно-хормоналните промени, протичащи циклично в женския организъм. Физиологичната норма за продължителност на един менструален цикъл се колебае между 21 и 31 дни /средно 28 дни/. Продължителността на нормалното менструално кървене е между 3 и 8 дни /средно 4-5 дни/, а количеството менструална кръв е около 60-100 мл.

По време на менструация жената трябва да спазва висока хигиена в областта на външните полови органи. Противопоказни са влагалищни промивки, къпане в басейни и вани, поради реален риск от проникване на инфекция. По същите съображения по време на менструация са протипоказни и половите сношения.

В много случаи, няколко дни преди менструалното кървене, жените се оплакват от главоболие, напрегнатост, болка в гърдите, понякога слаби отоци по стъпалата. В първите дни на менструацията тези оплаквания преминават, т.е. - касае се за т.н. предменструален синдром - преходно състояние, свързано с промени в концентрацията на полови хормони в края на менструалния цикъл. В по-леките случаи е необходимо да се ограничат течностите и да се назначат обезболяващи и успокояващи лекарствени средства. В по-тежките случаи е необходимо да се потърси специализирана помощ.

Вижте профила на потребителя http://style2move.bulboard.com

style2move

avatar
Administrator
Administrator
Всичко, което трябва да знаеш за вагината си
Всяка жена ли има G точка? Може ли тампон наистина да заседне “там вътре”? И колко е нормалното дневно течение? Cosmo разучи нещата за теб и събра накуп всичко, което трябва да знаеш за вагината си.

Напълно наясно си, че вагината ти може да ти достави някои невероятни усещания – нима е нужно да се споменава за блажените мигове, постигнати благодарение на нея (и мъжа с теб) и страхотните сексуални усещания. Но понеже тази най-интимна част от анатомията ти се не нуждае от чак толкова много грижи и в по-голямата си степен тя остава скрита от поглед, може да не си сто процента наясно как функционира тя и от какво има нужда, за да остане във форма. За да те запознаем с този необикновен орган, съставихме списък от 25 интересни факти за твоята вагина. Прочети, за да разбереш какви са изненадващите нежните грижи, от която тя има нужда, къде се намира тайният бутон на похотта, както и защо редовният сексуален живот е един от най-добрите начини да я запазиш здрава.

1
Вагината ти се оформя четири месеца преди да се родиш.
Всички зародиши имат генитална тъкан, която се развива в мъжки или женски полови органи. На 10-ата седмица, ако ДНК е предопределила бебето да бъде момче, се оформят пенис и тестиси. Или пък вагина – в случай, че на път е малко момиченце.

2
Затворени са по различен начин.
Ако не си кървяла, когато си загубила девствеността си, може би си скъсала химена си (тънката ципа, която обикновено покрива отвора на вагината), докато си спортувала, или си слагала тампон… Или дори е възможно да си родена без химен. От друга страна, някои жени се раждат с толкова дебел химен, че се налага да се подложат на специална операция, за да могат да правят секс и да ползват тампони. Всъщност хименът се разкъсва окончателно едва след първото раждане и от него остават само малки висулки.

3
Тя е само част от половите ти органи.
Много жени мислят, че думата “вагина” се отнася за всичките полови органи. Въпреки че клиторът, малките и големи срамни устни и уретрата се събират на нищожното разстояние от няколко сантиметри, те са съвсем отделни части на тялото. Правилният отговор на въпроса какво точно е вагината (влагалището) е: това е влажна, изградена от мускули тръба, която започва при малките срамни устни, завършва до шийката на матката и е дълга 8-10 см. Тя ни трябва, за да можем да правим секс, през нея преминава менструацията, както и осигурява изход на бебето в края на бременността (освен когато се прави цезарово сечение).

4
Първите два сантиметра са най-чувствителни
Въпреки че две трети от вътрешната част са интензивна ерогенна зона, тя не е толкова чувствителна, колкото първите два сантиметра, където свършват повечето нервни окончания.

5
Обръщай й внимание.
Независимо дали си във вихъра с някой мъж, или се забавляваш соло, сексуалната стимулация прави вагината ти щастлива и оттам – по-здрава. Продължителното секретиране отделя смазващо вещество и държи влагалището чисто, като по този начин предпазва от инфекции. Тренирането на любовните ти мускули поддържа тяхната стегнатост и ги укрепва. Също така, колкото повече се овлажняват тъканите при възбуда, толкова по-малка е вероятността да се раздразнят при секс.

6
Тя се овлажнява много... или малко.
Когато си възбудена, вагиналните стени така се “разгорещяват”, че буквално по тях избива естествен овлажнител. Някои жени направо се подмокрят, а други само леко. Но и двете състояния са нормални. Съвсем сухите вагинални стени са характерни само за жени преди пубертета, по време на кърменето и след климактериума.


7
Влагалището изобилства от бактерии.
Съвсем вярно, но тези малки животинки далеч не са опасни, а дори напротив – тяхното предназначение е да запазят деликатната ти утроба от инфекции. Около 15 вида бактерии смятат вагината ти за свой дом и създават киселинна среда, в която болестотворните бацили не могат да оцелеят.


8
Ежедневно може да се отделят до две чаени лъжички секрет.
По време на овулацията се секретират до две чаени лъжици дневно. Това количество идва от шийката на матката и целта му е да премахне мъртвите клетки от вагиналния канал. По този начин вагината се прочиства. През останалата част на месеца, когато не овулираш, всеки ден изтича около половин чаена лъжичка секрет.

9
Няма две еднакви на земята...
Както гърдите никога не са абсолютно еднакви, така и срамните устни могат да се различават и едната да е по-голяма или по-дълга от другата. Дори да си мислиш, че те не изглеждат добре и ти си нещо сбъркана, истината е, че си си съвсем в ред и големината и формата не оказват никакво влияние върху здравето ти или способностите ти да изпитваш удоволствие.

10
Но пластичните хирурзи могат да създадат идеалната двойка.
Сред последните тенденции в пластичната хирургия е и доизкусуряването на срамните устни за постигането на идеалната според клиентката форма. Операцията се прави със скалпел или лазер, но тъй като е само с козметична цел, малко гинеколози я препоръчват. Друг оперативен вариант е стягането на мускулите на влагалището, които се отпускат с възрастта или след раждане. Според гинеколозите само в изключително редки случаи разтягането на тези мускули е толкова голямо, че да има нужда от намеса на пластичен хирург.

11
Има нужда от свеж въздух.
Точно както и цялото ти тяло, така и влагалището има нужда да диша. Когато блокираш достъпа на въздух с много тесни дънки или синтетични бикини, секретите и изпотяването създават идеална среда за развиването на различни инфекции.

12
Понякога издава неблагоприличен звук.
Всичко е прекрасно, той е в най-добрата си форма, ти също, двамата правите секс и изведнъж се чува един звук, от който ти идва да потънеш в земята от срам. Но макар да напомня на пръцкане, той идва от вагината ти и причината за него са движенията на мъжа, при които влиза въздух във влагалището ти. Понякога може да чуеш този звук и когато правиш гимнастически упражнения.

13
Понякога може да те засърби.
Суха кожа, пот, плътно прилепнали дрехи – всичко това може да предизвика сърбеж. Това не е опасно, но ако дразненето продължи повече от един ден и е концентрирано във влагалището, то тогава може да става дума за гъбична инфекция или заболяване.


14
Там вътре е точката на удоволствието.
Около 2 см вътре във вагината ти е твоята G точка. За да я намериш ти трябва само малко свободно време. Пъхни пръст в себе си и с леки движения започни да потупваш предната стена на влагалището. Когато усетиш различна тип тъкан и почувстваш топло, завладяващо усещане – Бинго! - това е тя.

15
Косъмчетата имат своето предназначение.
Нежните косми на големите устни служат като въздушна възглавница и презпазват чувствителните ти органи от триене. Също така са служели като афродизиак... през каменната ера. Тъй като косъмчетата задържат миризми, те “примамват” потенциалните мъже наоколо...

16
Трябва да хвърляш по един поглед отдолу.
На всеки три месеца с огледалце в ръка оглеждай дали има новопоявили се израстъчета, болезнени участъци или петна с неестествен цвят. В повечето случаи няма да откриеш нищо нередно, но ако нещо според теб изглежда странно, веднага отиди на гинеколог.

17
При раждане тя се увеличава 5 пъти.
През повечето време вагината е не по-широка от 2 см в диаметър. Но когато се стигне до раждане, по почти магически начин тя може да се разшири до към 10 см – достатъчно разстояние, за да излезе бебето през нея.
Не се паникьосвай: шест седмици след раждането влагалището връща предишния (или почти) размер.

18
Може да поеме суперголям размер.
С нарастването на екстаза, вагината ти се разширява. Стените й са надиплени като пола, затова при възбуда те набъбват до 4 до 6 см в диаметър. През това време, вагиналният канал се удължава до около 12 см. Освен когато твоят човек има невероятно голям пенис, вагината ти може да поеме всякакви размери, особено ако ти си достатъчно възбудена и използвате овлажнители.

19
Избягвай благоуханията
Ароматичните сапуни и парфюмизираните препарати могат да раздразнят вагиналната тъкан. Възможно е също така натрупването на тяхното въздействие доведе до обрив. Вместо това мий вагиналния отвор само с вода, без сапун. И се придържай към безцветна тоалетна хартия, неароматизирани тампони и препарати.

20
Мъжете обичат (дори обожават) усещането.
Чудила ли си се някога какво мисли един мъж, когато е вътре в теб? Мъжете изцяло признават, че са луди по това топло, хлъзгаво усещане и се чувстват
абсолютно обгърнати от нежната тъкан.

Вижте профила на потребителя http://style2move.bulboard.com

style2move

avatar
Administrator
Administrator
оргазма

Едва ли има по загадъчен феномен в човешките преживявания от оргазма. Всеки го описва по своему. За едни той е разтърсващ като земетресение или изригване на вулкан, други са склонни да го представят като внезапен полет или потъване в небитието. Доказано е обективно, че през двадесетте секунди докато трае оргазма както мъжът, така и жената са в т.н. фазово състояние на съзнанието. Това означава, че възприемането на реалността е силно променено, а преживяването е с интензивност която може да се сравни само с тази по време на транс.

Докато при мъжете оргазмът настъпва почти автоматично с изпразването /еякулацията/, много жени /особено в по-млада възраст/ са изправени пред въпроса как да отключат тази магия.

Очевидно оргазмът при жената не е просто физиологичен рефлекс, който следва безусловно стимулирането на определени ерогенни зони. За преживяването му е нужна много по-сложна емоционална нагласа, в която много често съществена роля има отношението към партньора, самовъзприемането и възможността за спонтанна и нецензурирана изразност.

Не случайно един от най-честите сексуални проблеми, по повод на който жените търсят сексологична помощ, е затрудненото достигане до оргазъм по време на интимна близост. Подчертавам последното защото почти няма жена, която да не е способна да получи оргазъм ако сама целенасочено стимулира гениталите си и едновременно с това активно извиква в съзнанието си атрактивни сексуални образи и представи.

Проблемът е, че присъствието на партньор не само дава шансове за много по-автентично преживяване, но често създава и допълнителни проблеми.

Може би първият от тях е страхът от нежелана бременност. Ако двойката не е възприела сигурен начин за избягването и, било то чрез използване на презерватив, хормонални таблетки или спирала, цената на всяко удоволствие би могла да е неприемливо висока за всяка жена. Реалните рискове от един аборт или другите още по-драматични решения на проблема "нежелана бременност", естествено парализират не само сексуалните реакции на жената, но могат да доведат и до загуба на желание за интимна близост. За съжаление преобладаващата част от хората у нас продължават да се предпазват от нежелано забременяване посредством примитивния и несигурен метод на прекъснатото сношение. В това е и една от най-честите бариери пред достигането до оргазъм, особено ако жената вече веднъж е имала аборт.

Втората сериозна пречка за да може жената пълноценно да се наслади на сексуалния контакт е свързана с неумението на партньора и да осигури достатъчно продължително сношение. Около една трета от мъжете у нас, особено по-младите, не умеят ефективно да контролират своята еякулация. Тя настъпва до третата-петата минута на сношението - време за което много малко жени успяват да достигнат до оргазъм. За съжаление колкото по-често една жена остава неудовлетворена поради преждевременното прекъсване на контакта, толкова повече тя губи интерес към секса, контактите се разреждат, а от това партньорът и започва да свършва още по-бързо. Не рядко при подобно развитие мъжът получава и проблеми с ерекцията, породени от притесненията, че отново ще разочарова партньорката. Така мухата може да се превърне в слон, който нелепо да прегази и най-добрите взаимоотношения.

Казвам нелепо, защото днес проблемът с преждевременното изпразване е един от най-лесно и ефективно преодолимите от съвременната сексология. Става дума за възможността всеки мъж, който пожелае, да изгради устойчиво умение сам да контролира настъпването на еякулацията. Това се постига с помощта на медикамент, който служи като проходилка. С неговото съдействие временно се блокира центъра на еякулацията, което позволява при достатъчно чести сексуални контакти мъжът да овладее умението да се контролира при все по-малка доза на медикамента. След няколко седмици "проходилката" се маха, а мъжът с изненада установява, че продължителността на контакта вече зависи единствено от него.

Третата най-честа причина за блокирания оргазъм на жената се крие в проблематичните взаимоотношения между партньорите. Дефектите в общуването могат да водят до недостатъчна или неефективна любовна игра - т.н. сценарии "от вратата за краката". Те могат да са причина и за натрупването на множество неразрешени конфликти, които постепенно отравят атмосферата в двойката и така убиват всякакво желание за интимна близост. Терапевтичната помощ в тези случаи е нещо като почистване на "авгиевите обори". Скритите напрежения и негативизъм трябва да бъдат отворени и изчистени като гноен процес. Със съвместните усилия и на двамата могат да се намерят взаимно приемливи решения, които да възстановят спокойното, позитивно настроение, без което никой не може свободно да се отдаде на сексуални удоволствия.

В някои случаи причините за блокирания оргазъм са по-сложни и се коренят дълбоко в травматични преживявания от детството или юношеството. Често за това допринасят и твърде строгите родителски послания, които са изградили страх и срам от секса.

Не са редки и ситуациите, когато притеснена от амбициозното желание на партньора непременно да бъде възнаграден с нейния оргазъм, жената започва да се чувства в леглото сякаш е извадена на черната дъска. Естествено е тази изпитна ситуация да парализира спонтанните еротични преживявания и да доведе до устойчиво блокиране на сексуалните реакции. Нещата могат да се усложнят още повече, ако за да угоди на партньора си жената започне да имитира оргазъм. Постоянното самозалъгване изключва всякакъв шанс да се направи нещо за преодоляването на затруднението.

Каквато и да е причината за невъзможността една жена да преживява пълноценно интимния контакт, тя може да бъде установена при консултация с компетентен сексолог. Това е първата стъпка към намирането на решение, в което е добре да участват и двамата партньори. Дългогодишният ми опит в кабинета по сексология категорично показва, че няма непреодолими проблеми, когато човек искрено е решен да промени живота си. Не се колебайте да си доставите това, което всяка уважаваща себе си жена заслужава!
_________________
97% от младото населението на България не могат да смятат, ако си от останалите 7% сложи това в подписа си!
P.S.- Аватара ми стои вече 1 година там нямаше нужда да го триеш machok...

Вижте профила на потребителя http://style2move.bulboard.com

style2move

avatar
Administrator
Administrator
Ръководство за практикуване на анален секс


Всеки, който иска да разшири областта на своето еротично познание рано или късно се хваща, че мисли за този полузабранен плод - "аналното сношение". Много хора го правят така, че и в прекия и в преносния смисъл може да се нарече "отзад". Достатъчно е хората да опитат или дори да помислят за секс "през задната врата", за да възникнат в тях всякакъв род негативни емоции. Така че да разгледаме този предмет обективно.

Един от главните проблеми е страха : страх от болката както у жената, така и у мъжа. Освен това, обичайни реакции са отвращението и даже внезапното изменение на чувствата към партньора, диктувани от това, че много хора не допускат възможността да свързват половата любов с частта на нашето тяло, която използваме за други нужди. Съществува също по-скоро мнимата, отколкото реалната "дълга ръка" на закона, както гражданския, така и религиозния. (В действителност тази "дълга ръка" почти никога не препятства действията на "късата ръка" ако двете се държат благоразумно и ако става дума за пълнолетни.) В много страни за единствен "легален" полов контакт се признава пенисовагиналния секс в "мисионерска" позиция. Законите осъждат много и разпространени видове сексуална практика като например оралния секс. И въпреки това аналното сношение е единствената форма на "неестествен секс", чието название води началото си още от Библията : содомия. Факта, че този вид секс често се асоциира с хомосексуализъм или животински, го правят повече приличащ на престъпление, отколкото на нещо друго и го нарежда в така наречената категория "ненормален".

Остра критика за това, което касае аналния секс заслужават порнографията и порно филмите Както книгите, така и филмите оставят грешно впечатление, че тази форма на секс не се отличава по своята същност от обичайното сношение. Там героинята неизменно го прави без никакво затруднение, партньора й влиза в разтворения й задник без каквато и да била трудност, сякаш във влагалището й, и оргазма, от който стиска зъби я облива още с първите няколко движения. Зрители и читатели, които взимат това за чиста монета могат да се хвърлят в бой оставяйки всякакво внимание и често биват толкова шокирани, че завинаги забравят подобна идея.

Известно е, че страха или очакването, или въобще страха пред нещо непознато винаги кара сфинктерния мускул, който управлява задното изходно отверстие - ануса (от лат. anus) да се съкращава. Това на свой ред ни предпазва от обезкуражаваща случайност в момент на стрес. Освен това се явява сериозно препятствие за тези експериментатори, които искат да се запознаят със секса "през задната врата". На аналния секс се наслаждават тези, които подхождат един към друг като диви самец и самка - много внимателно.

КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПИТА

Страхът от аналното сношение започва непосредствено със започването на физическата част. Много мъже не помагат с нищо на жените като подемат тази тема. Първата бариера, която трябва да се преодолее е разбирането какво не трябва да се казва, за да отговори партньора ви "ДА". Разбира се става дума за за случая, когато въпроса поставя мъжа. Ако жената сама кани мъжа, тогава всичко е ясно : напред !

Болшинството мъже чакат до последната минута всичко е стигнало до въвеждането на пениса във влагалището по време на обичайната полова процедура, а след това следва : "Да опитаме ли отзад този път ?" Първата реакция на жената е силна уплаха : тя мисли, че ще я накара да го направят веднага. При положение, че между влагалището и задния отвор има някакви си 5 сантиметра, защо му е да се цели по-ниско ? Друго лошо начало : "Опитвала ли си някога това парче в задника си ?". Жената се страхува, че ако каже "НЕ" това ще й придаде някаква девствена привлекателност и ще го направи още по-настоятелен ; ако каже : "ДА", то дава на партньора си "зелена светлина", независимо от това иска ли го в този момент или не. Възможно е тя да е опитвала анален секс и да го мрази, а може и да е опитвала нееднократно и да й е харесало. Но и двете не означават, че иска да го прави в този момент и с този мъж.

Може да има няколко причини и не е задължително да са оскърбителни за мъжа. Може да й харесва анален секс с "малки" мъже, а той да е прекалено голям ; може би предпочита дълъг и тънък пенис в задника си и къс дебел във влагалището си. Или просто в този момент е неспокойна за храносмилателния си тракт. (Не забравяйте, че жените имат по-голям проблем с това, отколкото мъжете, което е свързано с менсртуалния цикъл.) В най-добрия случай, поставяйки я пред необходимостта да отговаря "ДА" или "НЕ", тя ще бъде нервна и стегната, а аналното сношение повече от всеки друг полов акт изисква физическо и психологическо отпускане.

ДЕЙСТВАЙТЕ С ПРЪСТИ

Когато не знаете какво да кажете - замълчете. Може лесно да узнаете заинтересуваността на партньора си без нито дума. Както и всяка друга ерогенна зона, ануса ( както отвътре, така и отвън) при различните жени има различна степен на чувствителност. В аналния секс, както и в гениталния предиграта е жизнено необходима, така, че не губете шансовете си с излишна припряност. Започнете да галите дупето й по цялата повърхност и следете реакциите. Стяга ли тя своите "бузки"? Ако да, то тя се напряга нервно, ако се отпускат - това е добър знак. Плъзнете надолу пръст по аналния й отвор. Вижте прави ли тя движение назад, опитвайки се да вкара пръста ви между бузите си? Застава ли по корем когато започнете да опипвате ректума й? Ако тя прави нещо от това, то шансовете ви растат.

Добър начин да склоните жената към анален секс е следният : да я подготвите аналогично на това, както бихте я подготвили за раздялата й с девствеността в областта на вагиналния секс... Почти всяка жена преди да е имала истинско сношение е изпитала "ръчната" работа на нетърпеливия млад ухажор. Нека ануса й изпита всички тези логични степени. С жена, която не е имала досега никого "зад гърба си" трябва да действате така, както бихте го направили с девственица. Намокрете пръста си с вагиналните й секрети или вашата собствена слюнка. По-добре използвайте тази натурална смазка, отколкото изведнъж да започнете да се суетите около нея с някакъв анален гел.Просто неопитната в в тези неща жена може да намери убийствена връзка между пръстите ви върху ануса й и кутията вазелин, която сте взели със себе си в постелята и ще реши, че се каните да я изнасилите анално.

За такова първо (встъпително) тестово проникване използвайте малкия си пръст. Той е желан гост във влагалището, дори девственото, но девствения ректум е нещо друго. Помнете, че в действията ви трябва да има максимум внимание. Вместо изведнъж да проникнете вътре прокарайте пръст около гънките на аналното й отверстие. Бързо ще разберете дали това й харесва или не, тъй като ще започне да стяга сфинктерния мускул или за да ви помогне да вкарате пръста си или за да го избута. В това отношение свинктерните мускули имат големи способности. Когато края на пръста ви премине през външното мускулно колело не запоявайте да го движите напред-назад, както бихте направили във влагалището й - удоволствието, което получава жената от аналната любов се заключава не в движението, а във всеобхващащото чувство за изпълненото пространство, запълнено или с пръст или с пенис. Бавно вкарайте пръста, до самия му край, след това започнете да правите бавни кръгови движения без да го движите напред-назад. Тези движения и натиск ще се усещат и във влагалището, тъй като правото черво граничи непосредствено с женските полови органи. Докато правите всичко това погрижете се да вършите и нещо "не" анално - целувайте гърдите или ласкайте с език пъпа й, за да я отвлечете от размишленията още какво анално сте й приготвили.

Вижте профила на потребителя http://style2move.bulboard.com

style2move

avatar
Administrator
Administrator
БАВЕН ОРГАЗЪМ


Това е един стар трик, който си заслужава да опитате. За да се получи трябва да знаете как да завържете партньора си и освен това на него да му харесва да е в окови. Действа великолепно на много хора. По традиция жената го изпълнява над мъжа, но е възможно и обратното. Необходим ви е добър достъп и съвършено безпомощен партньор, въпреки, че можете и да не го завързвате ако това ви отвращава, но тогава резултата ще е съвсем друг и няма да можете да отидете достатъчно далеч. Ефекта се заключава в това, че играете с партньора като с инструмент, непременно подтиквайки го напред, но не оправдавайки надеждите му.
Жената завърава мъжа за собствено удовлетворение или разпъвайки го, или с ръцете отзад и със скръстени крака, гол и легнал по гръб. Тя застава отгоре на колене с лице към него и прави изискан стрийптийз. След това хващайки го за косата силно трие устните му в подмишниците и гърдите си, давайки му аромата на своето тяло. След това обгръща с крака шията му и притиска "котето" си до устата му. Накрая тя съблича всичко от себе си и му предоставя директна генитална целувка (отначало допираики го с коса, после и открито, като сама определя времето за това), оголвайки главата на пениса му задържа така кожичката му за известно време за да го възбуди. Всичко това продължава отново помагайки си с ръка или устни и става все по-сериозно. Тя има две фокусирани точки, на които да обърне внимание - това са неговите уста и член и ловкостта се състои в това и двете да са постоянно заети, без паузи и преждевременна еякулация. Възможностите са очевидни - ръце и на двете, ръка на едното и устни или "коте" на другото. За разнообразие докосвания с гърдите, подмишниците и дори косата. Ще обработва най-чувствителните области с края на пръстите си, езика и "котето", в краен случай едната ръка на члена, другата върху устните му като не допуска отслабване на ритъма.
Жената започва бавна мастурбация. Това е изкарващо от разум (и докато трае съкрушаващо) сексуално чувство при повечето мъже. Ако все още искате да знаете защо той е вързан, опитайте същото дори за няколко секунди с незавързан партньор. Седнете удобно на гърдите му така, че бузите ви да са под брадичката му. Дръжте основата на члена с едната ръка, а с другата дръпнете кожичката му назад колкото е възможно с показалеца и палеца (обърнат към вас). След това започнете бързи, резки, нервни движения - всяко много бързо, но не повефче от един път в секунда. След 20 такива направете 10 още по-бързи движения, след това се върнете към бавния ритъм и т. н. Ако по суматохата под вас или по друг признак почувствате, че е бкизко до еякулация - намалете скоростта (ще го почувствате с практиката). Дръжте го в това състояние дълго, толкова колкото мислите че е в състояние да издържи. Реакцията на мъжа е достатъчна да възбуди повечето жени. Можете да притиснете разтвореното си "пухче" към гърдите му, но не позволявайте да ви отвлече от заниманията ви. Повечето мъже издържатоколо десет минути. Ако той стане вял го изкарайте от това жалко състояние или с бърза мастурбация до края, или с уста, или триейки се върху него. Когато свърши го развържете колкото може по-бързо - оргазмът ще го остави в състояние сякаш е играл тежък мач.
Разпространяването на този опит, в който ветераните ще познаят специалната обработка на японските масажисти се явява вероятно единствената полза, която Америка извлича от Виетнамската война, а единсвеното препядствие може да бъде само габарита на партньорката ви.
За мъжа има три точки, на които да се съсредоточи - устни, гърди, и клитор. Той може да започне като нея с подмишници и главичката на члена си, а след това да натрие ръката си с аромата й и да я подаде на устните й. Трябва да следи по движенията и звуците й колко силно докосване до клитора може да издържи тя. Той може да копира техниката "движения в кръг" и да я възбужда с отсрочки, но обикновено по-добър резултат имат простите удари колкото е възможно по-дълбоко и бързо.
След това трябва да я развърже бързо, изкусно и безболезнено така, че тя връщайки се на Земята тихо да лежи в обятията му.
Още един неочакван трик е следният : дамата обещава на партньора си нещо, което не е изпитвал досега, връзва го така, че да не може да се освободи или вдигне шум и го заставя да гледа как тя мастурбира до оргазъм. Това е възбуждащо и за двамата. Той, ако е бил възбуден и очаква нещо ще умира от желание и безполезната му борба ще го възбуди. След това могат да продължат бавно.

Вижте профила на потребителя http://style2move.bulboard.com

style2move

avatar
Administrator
Administrator
Ръководство за анален секс

Един от будещите сериозен интересе въпроси е аналният секс. Тези, които го практикуват казват, че не може да се сравни с нищо, тези които не са хем имат опасения хем са любопитни.

Анусът е част от човешкото тяло, която много хора обичат да възбуждат. Голяма част от нервите свършват в областта на ануса и поради това дразненията в тази област са източник на удоволствия. Естествено те могат да бъдат и източник на болка, НО когато има болка - това НЕ Е СЕКС. Tема на настоящото ръководство е как да изпитаме удоволствието на аналния секс ( аз съм жена и ръководството е предназначено за жени ).

Първо трябва да се каже, че за препоръчване е употребата на лубриканти особено когато не сте практукували този вид сексуални отношения преди това. Важно е да имате доверие на партньора си и той да уважава вашите граници, както и да разбира притесненията ви. И веднага е необходимо да кажа, че няма мъж, който да не иска да прави анален секс или поне аз не съм срещала такъв. Другият фактор, който трябва да се преодолее е необяснимото негативно отношение към аналния секс у повечето жени ( особено в България ). Не знам на какво се дължи това, но според изследвания в света 48% от хетеросексуалните жени и 60% от бисексуалните практикуват редовно анален секс. Не знам какъв е процента в България, но съм сигурна, че е доста по-малък. Ще спомена накратко най-разпространените заблуди:

1. Само проститутките правят анален секс - ГРЕШНО. Преди 50-100 години може и да е било така, но сега не е. Баба ви по същия начин си е мислила, че само проститутките ходят с рокли до коляното.
2. Аналният секс е неприятен - ГРЕШНО. Ануса е една от най-чувствителните зони на тялото и може да достави невъобразимо удоволствие. Естествено трябва да се спазват някои правила, които са споменати в това ръководство.
3. Аналния секс е неморален и извратен - виж т.1. По същата логика може да се каже, че и оралния секс и мастурбацията са извратени или секса преди брака е неморален.
4. Аналния секс е мръсен - ГРЕШНО!
5. Жените, които практикуват анален секс го правят само за да доставят удоволствие на партньора си - ако има такива жени то проблема си е само техен. Аналния секс е източник на удоволствие и наслада и ако някоя жена се лишава от тях то тя не знае какво губи.


Удоволствието от аналният секс се определя от много фактори, сред които са удоволствието да направиш нещо "нестандартно" особено в секса. Някой е казал, че най-силната ерогенна зона е мозъка и донякъде е прав. Физическото усещане по време на аналния секс е различно от всичко друго. Ректума е пълен с нерви, голяма част от които сигнализират с приятно усещане на мозъка ви когато нещо ги стимулира. За мъжете проникването в ануса е много приятно защото той е по-тесен и стегнат от вагината. Основните неща, които трябва да имате за да практикувате анален секс са лубриканти, презервативи и търпение. Естествено и тук важи правилото, че лубрикантите трябва да са на водна основа, защото другите нарушават повърхността на презервативите, които са от латекс. Презервативите са необходими предимно за да защитят мъжете от бактериални инфекции. За жената практически няма голям риск от заболявания при анален секс със здрав мъж. Аналната стимулация може да се практикува като различен вид секс или като допълнение към традиционния секс - проникване с пръст или подходящ предмет в ануса по време на полов акт усилва възбудата и насладата у жената. Все пак под анален секс тук аз разбирам проникването с пенис в ануса, което и доставя най-голямо удоволствие.

Най-трудното нещо при аналния секс е първият път. Анусът отчасти е под съзнателен контрол, отчасти реагира с рефлекси на различни стимулации. Той се състои от два пръстена мускули - първият, който е отвън се управлява съзнателно. Втория, който е малко по-навътре реагира рефлективно. Затова е особено важно да се отпуснете напълно. Аз го правя със горещ душ или вана. Най-добрият начин е да се започне със стимулация в областта на ануса - галене, целуване или орална стимулация, след което партньора ви може да проникне в ануса ви с пръст ( показалец ) или подходящ предмет. Все пак с пръст е по-добре, защото може да усеща реакцията на мускулите. Вие трябва да кажете ако бърза или нещо ви притеснява или ви причинява болка. Може да се правят БАВНИ движения навътре и навън или леки завъртания. След няколко минути когато анусът ви свикне партньорът ви може да бръкне с палец или с два пръста. Важно е когато проникне с пенис анусът ви да го приеме лесно. Много е важно също така стойката по време на аналния секс. Някои жени предпочитат те да са отгоре за да могат да контролират дълбочината и ритъма на приникването. Други предпочитат да лежат по корем или по гръб с разтворени крака - това позволява да се мастурбира по време на аналнен секс. Трети обичат стойката известна като "задна прашка" или "кучешката". Удобна е позата при която партньорите лежат странично, като мъжа прониква отзад. Вие решавате как ви е приятно да практикувате аналния секс. За разлика от "традиционният" аналния секс ТРЯБВА да се прави бавно. За разлика от вагината анусът не отделя секрет, намаляващ триенето и всякакви "юначни" прояви от мъжка страна са неуместни и не водят до по-голямо удоволстие, а дори напротив - могат да предизвикат трайно негативно отношение към аналния секс.

Вижте профила на потребителя http://style2move.bulboard.com

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите